kiss, kidd, torticollis, søvnproblemer, kolikk, ammeproblemer, spiseproblemer, hodepine, konsentrasjonsvansker, hoftedysplasi, klumpfot, fotfeilstillinger, plattfot, plexusskade, forsinket utvikling, vojtaterapi, craniosacralterapi, flat bakhode, babypute

Hjem
Om Ute Imhof
KISS/KIDD

Behandlingstilbud
Spørreskjema
Tilknytnings-
problemer/
reguleringsvansker

Kurs
Foreldrekurs
Foreldre-referanser
Artikler
Linker
Kontakt
   BABYDORMtips en venn


Behandling av KISS/KIDD:


Mange foreldre som opplever et eller flere av symptomene nevnt foran, møtes i helsevesenet med at barnet bare har kolikk som barnet vil vokse av seg.
I de senere årene har helsevesenet imidlertid blitt mer oppmerksom på at fysiske feiltilstander (KISS/KIDD) ofte kan ligge bak symptomene.
KISS/KIDD skyldes en feilstilling i de øvre nakkeleddene.
De øvre nakkeledd har en sentral rolle for barnets motorikk og oppfattelse av egen kropp samt omverden.  De øvre nakkeledd er et balanseorgan sammen med øynene og det vestibulære system (et system innerst i ørene)

En feilstilling i de øvren nakkeleddene utløses gjerne under såkalte vanskelige fødsler – for eksempel ved bruk av tang, sugekopp, trykk på magen, drag i hodet, keisersnitt, tvillingfødsler, trang livmor m.m.


Kiss Kidd

KIDD           KISS
KIDD          KISS 1

 

KISS står for øvre nakkeledd indusert symmetri forstyrrelse (Kopfgelenkinduzierte Symmetriestörung)
KIDD står for øvre nakkeledd indusert dysgnosi og dyspraksi (Kopfgelenk induzierte Dysgnosi und Dyspraxi)

Feilstillingen i virvelsøylen lar seg heldigvis i de langt fleste tilfeller smertefritt korrigere, for eksempel ved hjelp av craniosacralterapi med påfølgende øvelsesprogram.
Gjennom 2-3 behandlinger rettes  feilstillingen i de øvre nakkeledd gjennom mobilisering av virvelsøylen. Hendene brukes målrettet og svært myk.
Mellom og etter behandlingene bistår foreldrene barnet til selv å finne og fastholde stabilitet og balanse i virvelsøylen.
I noen få tilfeler forbedres ikke feilstillinger og symptombildet tilstrekkelig etter 2-3 behandlinger. I slike tilfeller søker jeg etter andre årsaker til symptomene. I de langt fleste tilfellene kommer jeg frem til et behandlingsopplegg som gir et positivt resultat.
Behandlingsmetoden forutsetter en grundig individuell funksjonsanalyse, supplert av nevrologisk status for å identifisere symptombildet.
Jeg her nært samarbeid med spesialister innen barneortopedi, radiologi, manuellterapi, akupunktur, homøopati, osteopati, pedagogikk, psykolog, synspedagogikk og ortopedisk skomaker.

 

Du kan lese mer om dette på egen nettside her.


KISS          KISS
KISS 2          Skjevt hode - KISS 2

Barnas fysioterapeut | Ute Imhof | Spes. i barnefysioterapi | Solheimveien 28, 3. etasje i 1473 Lørenskog | 67970465 | post@barnasfysioterapeut.no